Ik leer Nederlands!

Info

& contact

Welkom in Het Taalbad

In “Het Taalbad” gebeurt heel wat. Hier vind je nieuws uit de verschillende afdelingen.

Meer nieuws vind je ook op www.facebook.com/hettaalbad en op www.deboterham.be

Veel leesplezier!


Nieuws uit: 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011

Nieuws

Vandaag verscheen de tweede Oostendse Boterham en de eerste Roeselaarse Boterham van dit schooljaar. Heb je de papieren Boterham gemist? Je vindt alle artikels ook terug op www.deboterham.be!

In heel wat modules is het vandaag de laatste les. Tijd voor een beetje ontspanning en exotische kookkunsten! Het was erg gezellig in Taalbad Oostende!

14

JANUARI

2016

18

JANUARI

2016

De leerlingen van groep 4 van OKAN Roeselare gingen naar de markt. Wat hebben ze gekocht? Je ontdekt het in deze fotoreportage op hun Facebook-pagina...

20

JANUARI

2016

De Boterham-redactie kreeg bezoek van de redactie van de collega's uit Geraardsbergen. Het werd een boeiende uitwisseling! Lees het volledige verslag op www.deboterham.be

27

JANUARI

2016

De cursisten van module 1.2 intensief in Taalbad Oostende brachten vandaag een typisch product uit hun land mee. Het werd een interessante spreekoefening!

4

FEBRUARI

2016

Enkele cursisten NT2 en hun leerkrachten Eva en Veronique gingen in Menen naar de expo 'Stof tot nadenken' in Cultuurcentrum De Steiger.

12

FEBRUARI

2016

Vanavond was er in Oostende het tweede Taalcafé. Het was erg gezellig in de bar van "Hostel De Ploate". Er werd gesproken in heel wat talen. Lees het verslag op www.deboterham.be

23

FEBRUARI

2016

De Boterham-redactie ging op bezoek bij de redactie van "De Grote Klok". Het werd een boeiende babbel. Je leest er meer over in www.deboterham.be

9

MAART

2016

Enkele groepen van Taalbad Oostende namen delen aan de jaarlijkse dialoogtafels van "Oostende in dialoog". Ook directeur Vermaut was van de partij. Er werd gesproken over heel wat interessante onderwerpen.

21

APRIL

2016

Vanmiddag gingen we met lerares Stéphanie en Petra naar de gratis tentoonstelling "Birth Day" in Cultuurcentrum De Grote Post. We werden er ontvangen door de sympathieke Lili die ons heel wat interessante informatie gaf bij de foto's.

29

APRIL

2016

11

MEI

2016

Vandaag stond er een boeiende ontmoeting in Kortrijk op het programma. Dank aan het RIS en onze cursisten van Multiculturele Adviesraad Oostende (MARO) voor de uitnodiging en de leerrijke dag!

14

MEI

2016

Het team van CVO De Avondschool behaalde vandaag de tweede plaats in het multiculturele zaalvoetbaltornooi van Multi Mondo. Proficiat aan de organisatie en de spelers!

22

MEI

2016

Heel veel volk in het Taalcafé, deze keer in zaal Boulanger van CVO DE AVONDSCHOOL. Er werd gesproken in heel wat talen. Onze NT2-cursisten konden hun Nederlands flink oefenen!

24

MEI

2016

De cursisten van module 2.3, De Boterham en Actief Nederlands begonnen de dag vandaag met een lekker ontbijt samen en bezochten daarna de fototentoonstelling "United Colors of Ostend" in Cultuurcentrum De Grote Post.


1

JUNI

2016

Leraressen Stéphanie en Marlies trokken vandaag met hun cursisten naar FMDO en kregen er heel wat interessante informatie.

2

JUNI

2016

Hartelijke ontvangst in de bibliotheek van Menen voor onze anderstalige cursisten Nederlands en hun leerkrachten Elke en Veronique.

11

JUNI

2016

De sfeer was tropisch en er was heel veel volk op het wereldfeest in Oostende. De cursisten konden hun attest afhalen, een babbel doen met de leraars, iets drinken aan de bar of een hapje uit de wereldkeuken proeven.


10

JUNI

2016

Campus Roeselare sloot vanavond het schooljaar af met een heerlijke barbecue. Veel volk, lekker eten en gezellige babbels: het was een geslaagd feest!

15

JUNI

2016

Taalcafé met zicht op zee... Vrijstaat O. op de Oostendse zeedijk was vanavond de plaats van afspraak voor een gezellige babbel in verschillende talen. Onze cursisten, enkele leraars en heel wat andere Oostendenaars waren aanwezig op deze eerste zomereditie.

12

JULI

2016

Ons voetbalteam speelde vandaag een mooi toernooi in Gistel. Dat deden ze in hun prachtige, nieuwe truitjes. Proficiat!

30

JULI

2016

Interessante babbels bij ondergaande zon en zicht op zee... Ook de tweede editie van het zomerse Taalcafé in Vrijstaat O. was erg gezellig!

16

AUGUSTUS

2016

Vanmiddag kon je ons bezoeken in het Leopoldpark van Oostende. Tijdens Feest in den Hof kon je genieten van lekker eten, muziek, dans, spelletjes...

3

SEPT.

2016

Vandaag werden er weer heel wat talen geoefend in het Taalcafé in zaal Boulanger in campus Oostende.

20

SEPT.

2016

Stéphanie, Adnan, Petra, Wannes, Julie, Lili en Thomas liepen vanavond de MetaRelax Ostend Night Run. Proficiat! Ook dank aan alle enthousiaste supporters!

24

SEPT.

2016

De cursisten van module 1.2 werkten vandaag met de enquête "Kom ui te schelp" van de stad Oostende. Ze overlegden over de thema's en vulden daarna de enquête in.

14

OKT.

2016

Vandaag werd er gebabbeld in de klassen van Open School & Taalbad Oostende (CVO De Avondschool). De cursisten spraken samen over verschillende onderwerpen en de leraars van beide scholen waren de begeleiders.

19

OKT.

2016

Vanavond was er Taalcafé in Oostende in samenwerking met de stad Oostende. Cursisten Nederlands konden babbelen met andere Oostendenaars over allerlei onderwerpen.

19

OKT.

2016

Op donderdag en zaterdag kan je in Oostende naar de markt. Ook module 1.1 deed vandaag boodschappen op de markt. Lerares Stéphanie zorgde voor de oefeningen. De cursisten moesten zelf vragen stellen aan de marktkramers. Dat lukte al goed!

22

OKT.

2016

De cursisten van de conversatieklas bezochten met leraar Luc de bibliotheek van Oostende. Ze kregen een rondleiding en konden vragen stellen. Daarna kregen ze opdrachten waarbij ze allerlei informatie moesten vragen. Ze konden zich ook inschrijven in de bibliotheek.

22

OKT.

2016

Sarah en Thomas gingen met hun klas naar de Oktoberfoor. De cursisten interviewden er foorkramers en bezoekers en aten heerlijke oliebollen.

25

OKT.

2016

De Bibliotheek van Kortrijk kwam zich voorstellen in de klassen NT2 in Kortrijk. De cursisten kregen informatie en konden vragen stellen.

26

OKT.

2016

Vredesdag aan de Ijzer met OKAN aan Zee Oostende.

11

NOV.

2016

De cursisten van groep 2.1 Taal&Werk en lerares Marlies gingen vandaag hun Nederlands oefenen in woonzorgcentrum de Westduin.

29

NOV.

2016

Speculaas, mandarijntjes en verse Boterhammen... het was 6 december in Taalbad Oostende...

6

DEC.

2016

Veel volk in het praatcafé deze ochtend in Taalbad Oostende...

9

DEC.

2016

De cursisten van de conversatieklassen van Luc en Julie bezochten het stadhuis van Oostende. Ze kregen een rondleiding en moesten daarna een paar opdrachten uitvoeren.

12

DEC.

2016

Een beetje minder volk in het Taalcafé, maar wel gezellige babbels in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Russisch. De cursisten konden ook hun Nederlands oefenen.

21

DEC.

2016