Ik leer Nederlands!

Info

& contact

Welkom in Het Taalbad

Als je zingt gaat alles vlotter... Het is een ideale manier om aan je uitspraak te werken! Vandaag volgden heel wat cursisten zangles bij logopediste Véronique. Cursiste Leidy trakteerde hen ook op een dansles salsa en bachata!

Vanavond hadden een aantal cursisten in Oostende afgesproken met cursisten Russisch. Ze zongen samen liedjes in het Nederlands en in het Russisch. Het werd een gezellige avond!

Lerares Hilda gaf haar laaste les Nederlands. Morgen gaat ze op pensioen. Ze gaf vele jaren les in Afrika en België. De collega's en de cursisten namen afscheid. Bekijk ook de video op Facebook...

20

JANUARI

2015

27

FEBRUARI

2015

14

JANUARI

2015

Meer dan honderd cursisten en leerkrachten van Taalbad Oostende keken met veel plezier naar de voorstelling "Gelukkig zijn" door Theatergroep Fast Forward. Een geslaagd initiatief van de Oostendse dienst voor integratie.

17

MAART

2015

De cursisten van Taalbad Kortrijk gaven het beste van zichzelf op het groot "Dictee Nederlands Tweede Taal". Sommige cursisten schreven bijna alles foutloos! Bekijk het fotoalbum op Facebook...

19

MAART

2015

De cursisten van module 2.2 gingen met lerares Stéphanie op bezoek in VDAB Werkwinkel Oostende. Ze leerden er alles over het kiezen van een beroep, actief solliciteren, ... Ze maakten ook zelf een eigen CV.

31

MAART

2015

De cursisten van module 2.2 bezochten met lerares Joke de kringwinkel in Roeselare. Ze konden er vragen stellen over het assortiment maar ook over het werk in de winkel.

1

APRIL

2015

Enkele leerkrachten Nederlands voor anderstaligen organiseerden een doe-zoektocht doorheen de school in Kortrijk. De cursisten moesten allerlei opdrachten volbrengen en werden daarvoor beloond met eitjes. Foto's...

4

APRIL

2015

De cursisten van 2.2 bezochten de bibliotheek van Oostende. Ze leerden hoe ze lid kunnen worden, boeken lenen, een computer kunnen gebruiken, enz. Ze kregen ook opdrachten, zochten informatie op en lazen de Wablieft-krant.

23

APRIL

2015

Dankzij het project "Leonardo" bezochten medewerkers van de integratiediensten uit Zweden en Oostende o.a. de NT2-klassen in Oostende. De Zweedse bezoekers kenden ook enkele woordjes Nederlands.

27

APRIL

2015

Een enthousiaste ploeg van Taalbad Roeselare nam deel aan de loopwedstrijd "Dwars over de Mandel". Lerares Stéphanie haalde een mooie 11de plaats in een tijd van 16:22 en ook de andere haalden mooie resultaten. Proficiat!

8

MEI

2015

Een 20-tal curisten namen deel aan de praattafel in ARhus. Bij een kop koffie konden ze praten met heel wat Roeselaarse vrijwilligers. Dat was heel interessant. De redactie van De Boterham interviewde ook een paar mensen.

27

MEI

2015

Vandaag was er een spreekcarrousel in Taalbad Roeselare. Bij tekeningen en foto's konden de cursisten vragen stellen en antwoorden geven. Ze wisselden daarbij voortdurend van gesprekspartner.

28

MEI

2015

Groot wereldfeest in Oostende. De NT2-cursisten zorgden voor een exotische markt, er was muziek en dans uit de hele wereld en er was animatie voor de kinderen. Er was erg veel volk en het was heel gezellig.

12

JUNI

2015

Vandaag waren heel wat cursisten en leraars van Taalbad Oostende aanwezig op het Feest in den Hof. Het regende soms wel maar de sfeer was erg zonnig!

5

SEPT.

2015

Enkele leraars van Taalbad Oostende namen deel aan de loopwedstrijd “Dwars door het Westerkwartier”.

18

SEPT.

2015

7

OKTOBER

2015

De cursisten van module 2.1 Oostende maakten een oefening over reclamefolders. Welke informatie vind je in deze folders? Hoe kun je zien wat de beste promoties zijn? En hoe leg je dat allemaal uit in het Nederlands?

15

OKTOBER

2015

De Facebook-pagina van Het Taalbad heeft nu 1000 volgers. Er komen er nog elke dag bij. Op de pagina vind je kleine oefeningen, taaltips, aankondigingen en nieuws. Je vindt de pagina op www.facebook.com/hettaalbad


4

NOVEMBER

2015

De cursisten van module 2.1 brachten een bezoek aan de VDAB Roeselare. Hoe zoek je werk? Wat zet je beter wel en niet in je CV? Welk vrijwilligerswerk kun je doen? Hoe gebruik je de VDAB-website? Ze kregen er niet alleen meer informatie maar konden ook zelf vragen stellen.

16

NOVEMBER

2015

De cursisten van de conversatieklas waren te gast in het Welzijnshuis Roeselare. Ze kregen er een rondleiding van Ellen, ontvingen heel wat informatie en konden vragen stellen.

9

DECEMBER

2015

In “Het Taalbad” gebeurt heel wat. Hier vind je nieuws uit de verschillende afdelingen.

Meer nieuws vind je ook op www.facebook.com/hettaalbad en op www.deboterham.be

Veel leesplezier!


Nieuws uit: 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011

Nieuws